Wie zijn wij eigenlijk?

Mateloos bestaat nu uit vier enthousiaste en kleurrijke zangeressen: Stieneke Wolters, Anneke Zijlstra, Jolande Lammers en Theorine Scholte.

Wij zingen een divers en meerstemmig repertoire; van lieve luisterliedjes tot scherpe kleinkunst en swingende uptempo nummers. We zijn goed in Nederlandstalige kleinkunst, maar zingen ook Engelse, Franse en Spaanse nummers. Soms zijn het bestaande arrangementen van Jetse Bremer of Tijs Krammer, soms laten we een nummer speciaal voor ons arrangeren.

We streven naar een aantal optredens per jaar, waarbij ons eigen kroegconcert in (stamcafé) “De Stee” jaarlijks vast in de agenda staat. We nemen regelmatig deel aan een festival, en laten ons ook graag inhuren voor een al dan niet besloten optreden. Optredens stemmen we af op een gewenste sfeer of thema. Met ons diverse repertoire zetten we zeer verschillende programma’s neer.

Onze repetities

We repeteren iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Cultuurcentrum Leeuwarden aan de Dirk Boutsstraat en een keer per drie weken oefenen we met onze muzikale chefkok Marjan van der Zwaag om alles tot een mooi geheel te maken. De andere repetities bereiden we om de beurt voor (en kan je dus helemaal zelf bepalen wat we oefenen en zingen!).

Om zelf thuis lekker te (kunnen) oefenen werken wij met muziekbestanden en bladmuziek. Zo kan je goed je eigen partij instuderen en op de repetities vooral bezig zijn met het samen zingen en het samen klinken.

Wij zijn nog op zoek naar jou! Welke jurk pas jij?

Op dit moment hangt een aantal van onze mooie jurken ongebruikt aan de kapstok. Dat zien we graag anders.

Ben jij een energieke, ambitieuze (amateur)zangeres? Houd je van een divers repertoire van kleinkunst tot pop en zing je graag met een snufje theater? En zie jij jezelf wel met ons op het podium staan? Dat treft! Want dan zijn wij op zoek naar jou.

Heb je belangstelling, meld je dan aan via Mateloos@hotmail.com. Dan nemen wij z.s.m. contact met je op.